1400-5-10

بازدید مسئولان، صاحبان اندیشه و اساتید حوزه فرهنگ از انجمن

روز یک شنبه، 10 مرداد ماه 1400، به دعوت فرهیخته گرامی سرکار خانم تیموریان، دبیر اجرایی فرهنگ‌ کتاب خوانی وزارت ارشاد، با هدف اطلاع‌رسانی و آشنایی مدیران و مسئولان و صاحبان اندیشه علاقه‌مند در حوزه فرهنگ، اجتماعی و سالمندی به ویژه پیشگیری از بیماری آلزایمر و توسعه پژوهش‌های سالمندی، جمعی از اساتید حوزه فرهنگ، فرمانداری تهران، شورای عالی استان ها، دانشگاه شهید بهشتی به شرح ذیل از انجمن دمانس و آلزایمر ایران بازدید به عمل آوردند.

جناب آقای دکتر سروری، معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری تهران

جناب پروفسور نادر کریمیان سردشتی استاد، نویسنده وهئیت مدیره سازمان میراث فرهنگی

جناب آقای دکتر قاسمی مدیر کل امور دولت و مجامع شورای عالی استان‌ها

جناب آقای مهندس نور قربان، مدیر عامل محترم سامانه بوکبال

سرکار خانم دکتر رسولی و جناب آقای دکتر مرادی اساتید محترم دانشگاه شهید بهشتی

سرکار خانم کریمیان پژوهشگر

دراین نشست هم‌اندیشی، مسئولان محترم با مسئولین انجمن در حوزه سالمندان و افراد مبتلا به دمانس و بیماری آلزایمر به گفتگو پرداختند و با توجه به نزدیک بودن ماه و روز جهانی آلزایمر (سپتامبر) (21 سپتامبر – 30 شهریور ماه) پیشنهادهای ارشادی خود را بیان نمودند.

ابتدا پس از تلاوت آیات قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی سرکارخانم صالحی، مدیرعامل انجمن، درمورد تاریخچه، اهداف و فعالیت‌های انجام‌شده انجمن در سطح ملی و بین‌المللی با توجه به بار سنگین بیماری در مورد مشکلات اقتصادی، اجتماعی و بهداشت روانی خانواده مطالبی بیان نمودند.

سپس جناب آقای دکتر کریمیان سردشتی تاکید فرمودند که مثل کشور یونان شهروندان هر شهری می‌بایست در اداره امور آن شهر فعالیت کنند تا رشد و توسعه صورت پذیرد و خواستار همکاری انجمن به عنوان مشاور در احداث مرکز سالمندان و همچنین افراد مبتلا به بیماری آلزایمر در شهر سردشت شدند.

دکتر قاسمی در این نشست با اشاره به خدمات این انجمن به افراد مبتلا به بیماری آلزایمر، از تلاش های مدیرعامل و اعضای انجمن دمانس و آلزایمر ایران و خیرین آن تقدیر و تشکر کرد . وی در ادامه با اشاره به وضعیت نرخ رشد جمعیتی کشور گفت با ادامه این وضعیت در کمتر از ۲۰ سال آتی نزدیک به یک سوم جمعیت ایران سالمند خواهند بود و براساس گزارش ها از این تعداد نیز نزدیک به ۱۰ درصد به بیماری آلزایمر مبتلا خواهند شد.در واقع سالمندی و بیماری آلزایمر از چالش های جدی و پیش روی دولت ها خواهد بود.دکتر قاسمی تصریح کرد نگاه به پدیده سالمندی باید اصلاح شود.سالمندان جوانان دیروز و تجربه های امروز هستند و باید از این تجربه ها به درستی استفاده کرد. مدیرکل امور دولت و مجامع شورای عالی استان ها همچنین فرمودند هر چند انجمن هایی مانند انجمن آلزایمر با مشارکت مردمی شکل گرفته و بر اساس مسئولیت و وجدان اجتماعی در کشور فعال هستند اما دولت و همه دستگاهها و متولیان امر باید به این مهم و پدیده سالمندی توجه کنند که آموزش و توانمندسازی سالمندان باید در اولویت برنامه های این دستگاهها باشد. وی تصریح کرد با توانمندسازی سالمندان و فعال نگه داشتن آنان در اجتماع می توان بیماری آلزایمر را به تاخیر انداخت.دکتر قاسمی همچنین گفت ؛شناخت جامعه از بیماری آلزایمر کافی نیست و انجمن آلزایمر که یک نهاد مدنی و مردمی است می تواند در این حوزه با کمک رسانه ملی بیش از گذشته فعال باشد و نقش خود را در آگاهی بخشی به جامعه هدف ایفا کند. وی همچنین گفت دولت و مجلس می توانتد از نهادهای مدنی مانند انجمن آلزایمر پوشش و حمایت های قانونی را داشته باشند و بستر فعالیت آن را در گستره کشور فراهم کنند.

دکتر قاسمی تصریح کرد باید به سالمندان که تجربه های امروز هستند احترام بذاریم و این احترام با ادای مسئولیت در قبال سالمندان معنا و مفهوم پیدا می کند.

درادامه جناب آقای دکتر سروری بحران سالمندی را یکی از چالش‌های جدی در جامعه دانستند که باید بصورت کامل به آن توجه شود و ماه جهانی را فرصتی جهت آشنایی دراین خصوص دانستند و خواستار فرهنگ تکریم سالمندان در رسانه‌های ملی شدند.

جناب آقای دکتر مرادی زیستن سالمندی فعال را یکی از راهکارهای نجات کشورهای سالمندمحور از جمله ایران دانستند.

سپس خانم دکتر تیموریان خواستار تشکیل شورای هم‌اندیشی انجمن آلزایمر شدند تا در حضور افرادی که دغدغه سالمندی را دارند بتوان محور مشارکت مردمی را گسترده‌تر کرد و در آینده شاهد توسعه بیشتر در بخش خدمات سالمندی بویژه افراد مبتلا به بیماری آلزایمر باشیم.

در پایان مهمانان گرامی ازسایر بخش‌های انجمن بازدید بعمل آوردند.

دراین نشست نیز تصمیم گرفته شد که جلسات بیشتری با حضور سایر مسئولین جهت رسیدن به اهداف بیان شده در فرمانداری، مجلس و انجمن برگزار گردد.

گزارش تصویری